Veel gestelde vragen

Voordelen van registreren Mantelzorgpas

De Mantelzorgpas is een gratis betaal- en kortingspas voor mantelzorgers. De pas kan worden aangevraagd via het aanvraagformulier. Met de pas kan een mantelzorger bij diverse ondernemers in Noordwijk en Noordwijkerhout betalen.

Hoe snel ontvang ik bericht nadat ik mijn aanvraag heb ingediend?

De gemeente streeft ernaar uw aanvraag binnen twee weken te beantwoorden.

Mijn Mantelzorgpas werkt niet, ik ben de pas verloren of kwijt. Wat nu?

Als uw Mantelzorgpas Noordwijk is gestolen of u bent de pas verloren, dan kunt u een nieuwe pas aanvragen. De kosten voor een vervangende Mantelzorgpas Noordwijk bedragen vijf euro. Deze kosten kunt u direct via de website voldoen (met een beveiligde iDeal-betaling).
Als u naar “Mijn Mantelzorgpas” gaat en inlogt kunt u met één klik op “Pas Kwijt” een nieuwe pas aanvragen. U wordt doorgeleid naar de betaalomgeving. Zodra de betaling is bevestigd, nemen wij uw aanvraag in behandeling. Het tegoed van uw huidige kaart boeken wij over naar de nieuwe pas.
Mocht u uw pas nog niet hebben geregistreerd dan moet u dit nog doen om een nieuwe pas aan te vragen.U kunt dit hier doen: Klik hier of kunt u bellen naar 088 538 70 71 en dan word dit telefonisch gedaan.

Mag ik mijn Mantelzorgpas door anderen laten gebruiken?

Nee, de Mantelzorgpas Noordwijk is een waarderingspas die speciaal voor u als mantelzorger is bedoeld. De Mantelzorgpas Noordwijk is zodoende dus persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Wat als degene die voor u zorgt (de mantelzorger) niet in de gemeente Noordwijk woont?

Geen probleem. Zolang de zorgontvanger in de gemeente Noordwijk woont.(Alleen geldig voor Mantelzorgwaardering)

Wat als de zorgontvanger in een andere gemeente woont?

Als Noordwijkse mantelzorger kunt u bij de gemeente van de zorgontvanger een blijk van waardering aanvragen. Dit is landelijk zo afgesproken.

Kunnen meerdere mantelzorgers per zorgontvanger een blijk van waardering ontvangen?

Ja. De gemeente Noordwijk kiest ervoor om per zorgontvanger twee mantelzorgers een blijk van waardering te geven. Gemeente Noordwijk vindt het delen van de mantelzorg een goede zaak.

Hoe lang blijft het tegoed op de pas geldig?

Het gestorte tegoed blijft geldig totdat de gemeente besluit tot opheffing van de pas. Mocht dit moment zich gaan voordoen, dan ontvangt u tijdig bericht.

Hoe lang is de mantelzorgpas geldig?

De mantelzorgpas blijft geldig. Elk jaar ontvangt u met het verlengen van de mantelzorgwaardering een nieuw tegoed. Daarnaast kunt de u de pas zelf opwaarderen.

Hoeveel waarderingen kun je maximaal aanvragen?

Er kan jaarlijks maar 1 keer mantelzorgwaardering per mantelzorger aangevraagd worden, ook al worden er meerdere zorgontvangers geholpen.

Hoe kan ik zien hoeveel tegoed ik nog op mijn pas heb?

Op de pagina Mijn Mantelzorgpas kunt u inloggen en uw saldo bekijken. Om in te loggen dient u uw pas eerst te registreren. Daarbij maakt u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Waar kan ik terecht met verdere vragen over de mantelzorgpas?

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op.


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Mantelzorgpas Noordwijk is in samenwerking met:
WSN Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout Gemeente Noordwijk
      GROUPCARD
 Naar boven