service=1818 template=2 cached=1:600

Mantelaar

Vormen van ondersteuning

Mantelaar biedt u de volgende Zorgpauze-ondersteuning:

•  Gezinsondersteuning (Kind)
•  Zorg aan huis

Over Mantelaar

Trek aan de bel
Mantelzorger ben je sneller dan je doorhebt en het is belangrijk om overbelasting te herkennen. Gun uzelf wat rust door samen de zorg voor uw naaste te regelen met behulp van zorgstudenten van Mantelaar.

Wat kunt u verwachten?
Mantelaar werkt met (para) medische zorgstudenten, die alle werkzaamheden uitvoeren die vallen onder Persoonlijke Verzorging en Individuele Begeleiding. Zij mogen geen verpleegkundige handelingen uitvoeren zoals een infuus inbrengen of katheteriseren.

Een katheterzak verwisselen mogen zij wel doen. Bovendien mogen onze zorgstudenten wel iemand helpen herinneren om medicatie in te nemen en deze aanreiken, wanneer dit in een baxterrol verpakt is. Ook kunnen zij meehelpen met een transfer maken, iemand omdraaien in bed, een tillift bedienen en iemand begeleiden naar het toilet.

Zorg aan huis
Onze zorgstudent komt bij u thuis en neemt graag tijdelijk de zorg voor uw naaste van u over, zoals u dat uitgevoerd wil hebben. Deze vorm van ondersteuning is geschikt voor mantelzorgers met een zorgvrager waar meer zorgaspecten aan zitten. De zorg wordt verleend, indien geen voorliggende voorziening vanuit een andere wet van toepassing is.

Gezinsondersteuning voor een kind
Een zorgstudent neemt het contact en de zorg voor het kind op zich.

Inzet van een gezinshulp gedurende een periode van de dag als ondersteuner van het gezin, in overleg met de mantelzorger te bepalen.

De ondersteuning heeft de vorm van een professionele oppas, die een aantal taken overneemt of het kind (of een gedeelte van het gezin) ergens mee naartoe neemt en begeleiding biedt bij school gerelateerde zaken. De zorgstudent biedt ondersteuning, die past bij de wensen en behoeften als mantelzorger, het gezin en het kind dat de zorg ontvangt. In overleg bieden wij ondersteuning aan meerdere kinderen in een gezin aan. Deze vorm van ondersteuning kan alleen verleend worden met een dienst van minimaal 2 uur.

Mantelaar koppelt jonge zorgverleners aan uw naaste voor zorg én begeleiding aan huis.

  • Allereerst doen wij een telefonische of video intake om goed uw behoefte in kaart te brengen voor de juiste match.
  • Wij adviseren om per week een vast moment te kiezen voor de bezoeken.
  • Via ons online platform kunt u altijd inzien welke zorg is geleverd en de dagboekberichten nalezen.
  • Betrouwbare en kwalitatieve mantelzorgondersteuning.
  • Aanvullend verzekerd bij Zorg en Zekerheid, VGZ (IZZ, IZA, UMC, Univé, Prolife & Interpolis) of Zilveren Kruis? Dan is er ook respijtzorg (vervangende mantelzorg) mogelijk naast de ZorgPause in samenwerking met Mantelaar!

 

Trek aan de bel en neem contact op!

Openingstijden

Adres
Wibautstraat 137 D
1097 DN Amsterdam

Telefoonnummer
085 064 30 30

Email
[email protected]

Website
Mantelaar Website


Mantelzorgpas Noordwijk is in samenwerking met:
WSN Gemeente Noordwijk
      GROUPCARD
 Naar boven