Een zorgpauze: dat gun je elkaar!

Een adempauze

Kunt u een pauze gebruiken? Dan kunt u hierover in gesprek met de mantelzorg-consulenten van Welzijn Noordwijk of het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout afhankelijk van waar u woont. Samen bespreekt u hoe uw mantelzorgsituatie eruit ziet en hoe uw zorg tijdelijk verlicht kan worden.

Verschillende mogelijkheden

Elke zorgsituatie is weer anders en daarom wordt bekeken welke vorm van ondersteuning het best in uw situatie past. Het kan zijn dat u er baat bij heeft als degene voor wie u zorgt af en toe thuis bezoek ontvangt. Dan heeft u een ochtend vrij om uw dingen te doen. Misschien heeft degene voor wie u zorgt hulp in het huis nodig en kan deze tijdelijk worden overgenomen door een zorgaanbieder.

 

Bespreek het samen

Het is best een stap om hulp in te roepen. Misschien vindt u het moeilijk de zorg uit handen te geven. Of degene die u verzorgt vindt het onprettig als iemand komt helpen. Dit kunt u het beste samen bespreken. Door af en toe rust te nemen kunt u de zorg langer volhouden. Dat gun je elkaar!

Zorg overnemen

Kunt u wel even een pauze gebruiken? Dan kunt u hierover in gesprek met de mantelzorg-consulenten van Welzijn Noordwijk of het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout. Samen met de consulent bespreekt u welke mantelzorg u doet en hoe uw zorg tijdelijk overgenomen kan worden.

Welzijn Noordwijk
Wassenaarsestraat 5
2201 RD Noordwijk
Tel: 071-8200295
wendy.clason@welzijnnoordwijk.nl

 

Wmo Adviescentrum Noordwijk
Via Antiqua 23
2211 HW Noordwijkwijkerhout
Tel: 0252-343800
wmo@noordwijkerhout.nl

Hulp inschakelen

U krijgt van de gemeente een tegoed op uw Mantelzorgpas voor de zorgpauze. Dit tegoed kunt u inzetten bij één van de deelnemende zorgverleners. U betaalt hiervoor geen eigen bijdrage.


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Mantelzorgpas Noordwijk is in samenwerking met:
WSN Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout Gemeente Noordwijk
      GROUPCARD
 Naar boven