Een zorgpauze: dat gun je elkaar!

Een adempauze

Kunt u een pauze gebruiken? Dan kunt u hierover in gesprek met de mantelzorgconsulent van Welzijn Noordwijk. Samen bespreekt u hoe uw
mantelzorgsituatie eruit ziet en hoe uw zorg tijdelijk verlicht kan worden.

Verschillende mogelijkheden

Elke zorgsituatie is weer anders en daarom wordt bekeken welke vorm van ondersteuning het best in uw situatie past. Het kan zijn dat u er baat bij heeft als degene voor wie u zorgt af en toe thuis bezoek ontvangt. Dan heeft u een ochtend vrij om uw dingen te doen. Misschien heeft degene voor wie u zorgt hulp in het huis nodig en kan deze tijdelijk worden overgenomen door een zorgaanbieder.


NIEUW! Het is nu ook mogelijk om ‘Huishoudelijke ondersteuning’ aan te vragen via Zorgpauze. Klik hier om meer te lezen over
‘Huishoudelijke ondersteuning’.

Bespreek het samen

Het is best een stap om hulp in te roepen. Misschien vindt u het moeilijk de zorg uit handen te geven. Of degene die u verzorgt vindt het onprettig als iemand komt helpen. Dit kunt u het beste samen bespreken. Door af en toe rust te nemen kunt u de zorg langer volhouden. Dat gun je elkaar!

Zorg overnemen

Kunt u wel even een pauze gebruiken? Dan kunt u hierover in gesprek met het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Noordwijk. Samen met de consulent bespreekt u welke mantelzorg u doet en hoe uw zorg tijdelijk overgenomen kan worden.

Welzijn Noordwijk
Wassenaarsestraat 5
2201 RD Noordwijk
Tel: 071-8200295
wendy.clason@welzijnnoordwijk.nl

Zo werkt het

Het Steunpunt Mantelzorg zet uw ondersteuning op uw Mantelzorgpas en legt u uit hoe het werkt. Met uw Mantelzorgpas kunt u eenvoudig afrekenen bij uw hulpverlener. U kiest zelf wanneer en bij wie u ondersteuning afneemt.

Hulp inschakelen

U krijgt van de gemeente een tegoed op uw Mantelzorgpas voor de zorgpauze. Dit tegoed kunt u inzetten bij één van de deelnemende zorgverleners. U betaalt hiervoor geen eigen bijdrage.


In Samenwerking met:

Mantelzorgpas Noordwijk is in samenwerking met:
WSN Gemeente Noordwijk
      GROUPCARD
 Naar boven