Zorgpauze: vormen van ondersteuning!

Samen eruit

Even lekker naar buiten of er-op-uit. Soms kunt u als mantelzorger hulp gebruiken om samen met degene voor wie u zorgt wat leuks te gaan doen. Wij kunnen u daarin een extra handje bieden.

Vervangende zorg thuis

Soms is er meer nodig dan alleen gezelschap thuis. Via het Zorgpauze-product ‘Vervangende zorg thuis’, kunt u een professional inschakelen die de zorgtaken tijdelijk zal overnemen.

Logeren

Een dag en nacht verblijf in een woonzorgcentrum met maaltijden, koffie en thee. Ook als lichte zorg geboden moet worden.

Bezoek

Wilt u er zelf even op uit, dan kan het fijn zijn als iemand bij u thuis komt. Dan hoeft u degene voor wie u zorgt niet alleen te laten. Met gezelschap thuis kunt u gerust weg.

Advies dementie

Een professional kan u adviseren over dementie, u ondersteunen om de juiste zorg in te schakelen, u de weg wijzen binnen de hulpverlening en u voorbereiden op wat er komen gaat.

Huishoudelijke ondersteuning

Huishoudelijke taken laten uitvoeren door een professionele organisatie, ter verlichting van de mantelzorger en/of zorgontvanger.
Afname minimaal 2 uur.

Bezoek met aandacht voor dementie

Iemand met dementie heeft speciale aandacht nodig. Uw zorg draagt u wellicht minder makkelijk over aan een ander. De aanwezigheid van iemand met ervaring, kan u de gelegenheid bieden om zonder zorgen iets anders te gaan doen.

Dagbesteding

Een kopje koffie drinken, een praatje maken of deelnemen aan een activiteit, het kan in een woon-zorgcentrum. Een mooie gelegenheid voor degene voor wie u zorgt om onder de mensen te komen terwijl u rust krijgt.

Huishoudelijke ondersteuning

Wilt u meer informatie over het Zorgpauze-product ‘Huishoudelijke ondersteuning’? Of heeft u een vraag over dit product en wilt u eerst de meest gestelde vragen bekijken? Klik dan op deze link


In Samenwerking met:

Mantelzorgpas Noordwijk is in samenwerking met:
WSN Gemeente Noordwijk
      GROUPCARD
 Naar boven